För sisådär 10 år sedan satt vi som vanligt på hösten och funderade på vad vi skulle ge våra kunder i julklapp, alla idéer kändes töntiga, löjliga och kanske till och med stötande. Men så var det någon som berättade om en nyläst bok som hade fått honom att tänka till. Jaha, men att ge bort en bok kanske inte är så kul, vi ville ju ge bort något som ändå hade lite med IT att göra.

Boken var Bodil Jönssons ”10 tankar om tid” som hyllades av kritikerna och som innehåller kloka tankar och betraktelser om vad vi gör med vår tid. Det var i den boken begrepp som ”ställtid” och ”tidstjuvar” myntades. Till saken hör också att vi vid denna tiden (och fortfarande) tryckte hårt på att IT-system inte ska behöva ta evigheter att utveckla.

Någon kläckte då idén att vi kunde göra en ljudbok av boken och trycka CD-skivor som vi kunde ge bort. Ljudboken som fenomen var knappt uppfunnen vid denna tiden och idén kändes till en början omöjlig. Men vi gav oss inte, vi ordnade med bokförlaget och med ett proffs som kunde läsa in boken.

Och naturligtvis blev julklappen uppskattad.

Nu har det gått tio år och frågan är om tankarna i boken fortfarande håller. Bodil Jönsson har hunnit skrivit en uppföljare, ”10 tankar om tid – 10 år senare”, men innan du läser den får du gärna lyssna på vår 10 år gamla julklapp, som fortfarande håller…

Lyssna på 10 tankar om tid (mp3)
Intro
Kapitel 1
Kapitel 2
Kapitel 3
Kapitel 4
Kapitel 5
Kapitel 6
Kapitel 7
Kapitel 8
Kapitel 9
Kapitel 10