Microsofts stora utvecklarkonferens Build gick i förra veckan av stapeln i San Fransisco. Självklart var Elicit där och snappade upp nyheter. Vår utsände Daniel sammanfattar:

Under Build 2014 kunde man tydligt se att Microsoft har valt spår i kampen om marknaden, stor vikt lades vid en enad utveckling gällande de olika formfaktorerna telefon, platta, dator till ett homogent ekosystem där alla appar skall vara tillgängliga överallt.

Det skall vara enkelt att utveckla appar som fungerar på telefoner såväl som plattor och datorer. Detta visades vid lanseringen av Universal App-tillägget till Visual Studio 2013, ett sätt att ta en befintlig app gjord till exempelvis Windows Phone och med hjälp av verktyget automatiskt skapa upp samma applikation i Windows Store (eller tvärtom). Resultatet var förvånansvärt bra och krävde väldigt lite handpåläggning för att bli en färdig app till en helt ny formfaktor.

Gällande Visual Studio och de olika programmeringsspråken fortsätter Microsoft sin resa med att open sourcea sina språk. Under mässans dag två publicerades den nya C# och VB-kompilatorn Roslyn upp på CodePlex till stort jubel bland alla närvarande.

Microsofts molnlösning Azure fortsätter att utvecklas med mängder av nya features, 44 stycken presenterades bara under keynoten, och en helt ny portal som ger en fantastisk överblick över applikationer och dess kostnader samt innehåller mycket bra administrationsverktyg.

Sammantaget får man säga att framtiden för Microsoftutveckling ser ljus ut och att Build som event är fantastiskt proffsigt genomfört (även om maten lämnar mycket övrigt att önska).