I förra veckan hade Elicit ordföranden för Svenskt Näringsliv på besök. Kenneth Bengtsson heter han, och förutom att han blev Årets Kenneth förra året så har han också varit koncernchef och VD för ICA i 12 år. Sedan två år tillbaka jobbar han fulltid med att försöka stärka konkurrenskraften i svenska företag. Fokus just nu är ungdomsarbetslösheten. I bara Västsverige finns i stort sett lika många arbetslösa ungdomar som Gamla Ullevis läktare rymmer. Och det här är naturligtvis ett jätteproblem på både kort och lång sikt.

Varför kom han på besök till Elicit undrar ni kanske? Jo, på förmiddagen arrangerades en stor pressträff på Gamla Ullevi med anledning av just ungdomsarbetslösheten. En nyligen avslutad enkät visar att det finns en jättestor mismatch mellan tillgång och efterfrågan. Vart femte rekryteringsförsök misslyckas, 4 av 10 företag skjuter på sin expansion för att man inte hittar rätt kompetens och samtidigt är ungdomsarbetslösheten skyhög. Det här är naturligtvis inte acceptabelt menar Svenskt Näringsliv och man ville med pressträffen därför ta avstamp i en nationell satsning för att komma till rätta med detta.

På denna pressträff fanns Patrik och Anna på plats för att svara på frågor gällande ungdomsarbetslöshet, hur det är att anställa unga människor och vilka tankar som finns kring varför ungdomsarbetslösheten är så oacceptabelt hög. Anna satt på podiet och inledde med att tacka för att Svenskt Näringsliv belyser frågan. Det är ju faktiskt Sveriges framtid vi pratar om, något alla borde vara ytterst engagerade i!

För mer information kontakta Anna Storm, anna.storm@elicit.se eller 0701-89 64 10