Göteborgsposten intervjuar Elicit – hur är det att jobba hos er?

Elicit i Göteborg är ett värderingsstyrt konsultbolag

Elicit är ett värderingsstyrt konsultbolag inom IT där kunden och medarbetarna står i fokus. Vilket betyder att företagskulturen byggs med medarbetarnas trivsel i centrum för att leverera maximalt värde till kund.

Julia Högström, Company & Employer Brand Manager, säger att man gör det ”lilla extra för att man bryr sig om varandra”. Att medarbetarna uppmuntras att växa och kompetensutveckla sig är en självklarhet. Varje månad har man även ”Kompetensfredagar” där medarbetarna kan välja att förkovra sig i sådant som de själva känner är allra viktigast i nuläget.

– Vi hittar också på en del galna saker. Som att bjuda in Europas främsta businesshypnotisör för att ge kraftfulla redskap för personlig utveckling och en skrattfest i hypnosshow. Att ledningen satte ”skratta mer” som årsmål säger mycket om stämningen, säger Julia.

”På tredje intervjun hade jag med mig min son, det kändes helt naturligt.” – Janneck Larsson, systemutvecklare, kom i kontakt med bolaget via Linkedin för 5 år sedan.

– Jag såg en grön ruta med texten ”Gillar du PHP”. Det var som att annonsen var avsedd för mig. Det känns som att jag klickade på rutan och sen jobbade jag där. Fast så var det såklart inte. På den tredje intervjun hade jag med mig min son och det kändes helt naturligt.

Andra saker som han som småbarnsförälder uppskattar är en flexibilitet, att alla presterar för att de vill, inte för att de måste – och så klart människorna.

– Det är ett bolag som drivs av människor för människor och det är svårt att prioritera bort. Redan första dagen kände jag mig välkommen. Dessutom uppmärksammas och belönas det arbete man gör, säger han.

”Jag gillar trygghet men vill också prova olika uppdrag.” – Anna Kajbrink har jobbat som konsult på Elicit i 12 år. Hon gillar trygghet men vill också ha variation i sitt yrkesliv.

– En av fördelarna med att vara konsult är att man har trygghet men ändå en variation i olika arbetsplatser, miljöer och branscher. Det är så häftigt. Vill jag prova något nytt kan jag prata med mina chefer som löser det. Det tycker jag funkar väldigt bra, säger hon.

Att Elicit har ett så tydligt fokus på medarbetarna gör att cheferna ser hennes prestationer och så känner hon även med sina kollegor.

– Vi lyssnar, bollar och kommer med idéer utan konkurrens.

Elicit Göteborg har många återvändare. 10 procent av alla medarbetare har kommit tillbaka efter att ha testat sina vingar någon annanstans. Vad tror du att det beror på?

– Vi har det som ett stående skämt att ”vi ses om några år” om någon slutar. Det är helt naturligt att man vill testa något annat, men efter ett tag inser man kanske att gräset inte var grönare. Då vill man komma tillbaka, för det är en väldigt bra arbetsplats, säger Anna.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.