Elicit är återigen en av Sveriges bästa arbetsplatser. IT-företaget gick direkt upp på tio-i-topp-listan och knep plats nummer åtta när Sveriges bästa arbetsplats i går presenterades i Stockholm. Det är managementföretaget Great Place to Work som årligen genomför studien och första gången Elicit tävlar i klassen för medelstora företag.

– Det är fantastiskt att vi har placerat oss så högt på listan. Trivsel och företagskultur är allt viktigare faktorer i konkurrensen om både kunder och kompetens. Jag är både glad och stolt att vi har så nöjda medarbetare och att vi lyckats bevara och förstärka vår företagskultur även när vi gått från litet till medelstort företag, säger en glad Anna Storm, VD på Elicit.

Det är inte första gången Elicit deltar i undersökningen. Tre gånger tidigare har företaget medverkat men då har det handlat om kategorin små företag, 20 – 49 anställda. Som bäst blev det en tredjeplats 2012.

– Efter den placeringen bestämde vi oss för att inte vara med förrän vi var över 50 anställda och kunde delta i klassen mellanstora företag. Där är vi nu och det känns extra roligt att vi kom bland de tio bästa första gången vi deltog i den här kategorin, säger Anna Storm.

För Elicit passar utnämningen extra bra just nu eftersom företaget är inne i ännu en tillväxtfas. Nyligen öppnades ett kontor i Stockholm som ska bemannas med ett tiotal systemutvecklare. Även i Göteborg och Malmö växer företaget och behöver nyanställa under våren.

– Det är hård konkurrens om IT-kompetens idag och självklart är en bra placering på listan en fördel för oss. Att vara en attraktiv arbetsgivare och kunna attrahera nya medarbetare med en innovativ och spännande arbetsplats där människor trivs är en enorm fördel, säger Anna Storm.

Elicits utnämning kommenterades så här av Maria Grudén, VD på Great Place to Work:

– Med ledare som till fullo litar på sina medarbetare och som håller en nära dialog med alla, så byggs tilliten och förtroendet långsiktigt inom Elicit. Man ser också till att fira sina framgångar och gör det gemensamt.

För mer information
Anna Storm
VD Elicit
anna.storm@elicit.se
0701-89 64 10

Vad är Great Place to Work?
Varje år rankas de bästa arbetsplatserna i 46 olika länder av det internationella undersöknings- och managementföretaget Great Place to Work, som även gör Fortune 100 BEST i USA. Undersökningen utvärderar kvalitén på tusentals arbetsplatser från två perspektiv. I Sverige deltar flera hundra organisationer och de bästa har möjlighet att vinna en kvalitetsutmärkelse.

Listorna är baserade på organisationsstorlek. De stora organisationerna har 250 eller fler medarbetare. På listan över medelstora organisationer rankas arbetsplatser med 50-249 medarbetare. För nionde året i rad publiceras även en lista över små organisationer med 20-49 medarbetare. Ett deltagande i Sveriges Bästa Arbetsplatser handlar inte enbart om att placera sig på listan, många organisationer deltar för att utvärdera och utveckla sina arbetsplatser.