Det snackas mycket moln nu för tiden och för att förkovra oss i ämnet skickade vi iväg vår medarbetare Carl Hedberg till huvudstaden och ett microsoftseminarium som behandlade Microsofts molnplattform Azure.

Calle kom tillbaka fullproppad med ny kompetens och en ivrig lust att dela med sig av vad han tagit del av. Först konstaterade han att cirkeln var sluten, IT-världen har gått från stordatorhallar och tunna klienter till Basic och Windows och är nu på väg tillbaka till centraliserad drift. Intressant.

Vidare beskrev han Azure och vilka komponenter det består och vad som krävs för att komma igång med utvecklingen av molntjänster. Eftersom både han och stora delar av publiken är systemutvecklare var det mest intressant när han berättade om sina erfarenheter från  hans tester med att utveckla en enkel molntjänst.

I diskussionen efter mötet var alla överens om att molnet är här för att stanna och att både vi själva och våra kunder kan dra nytta av att börja nyttja molnet i vår affärsverksamhet.

Titta uppåt! Snart hittar du Elicit i molnet!