Att beställa mat eller andra varor och få det hemkört är idag en vanlig tjänst som många uppskattar. Men att som mottagare vara hemma i flera timmar för att ta emot en leverans upplever däremot många som irriterande. Därför har vi utvecklat pinDeliver, ett webbaserat planerings- och kommunikationssystem som gör att en mottagare får ett minskat tidsfönster att förhålla sig till, lättare att planera och mer tid över till annat helt enkelt.

Nu tar vi steget in på produktmarknaden för att hjälpa både företag och deras kunder. Kombinationen av att kunna planera och optimera körningar samt att kommunicera med mottagarna och att göra uppföljningar i ett och samma system är unikt. Finn Hensner som är vår projektledare berättar om systemet:
”Att planera en körning till några få kunder är ganska enkelt, men när det är hundratals mottagare eller fler blir det tidsödande att planera, framför allt om många fordon används och mottagarna själva vill välja leveranstid. PinDeliver tar hand om denna komplicerade planeringsprocess, kärnan i systemet är ruttoptimering och kommunikationsstödet gör att mottagaren får mer exakt information om leveranstiden. Med pinDeliver registrerar chauffören alla leveranser direkt i en mobilapp och systemet förser mottagarna med uppdaterade leveranstider och status via sms eller e-post.”

Redan tidigt i utvecklingsprocessen har systemet testats i skarpt läge för att fånga upp de unika krav som ställs på leveranser till konsumenter och företag. Bland andra har matkasseföretaget Kocken och jag använt pinDeliver i över ett halvår. De är mycket nöjda med tjänsten och grundare Fabian Schocher säger så här:
”Våra kunder vill ha rätt information och med pinDeliver kan vi själva välja vilka sms som ska skickas och även vilken återkoppling vi vill ha från körningen. Tjänsten uppskattas mycket av våra kunder, säger Fabian Schocher, kock och grundare på Kocken och jag.”

För mer information besök http://www.pindeliver.com eller kontakta:

Finn Hensner, finn.hensner@elicit.se, 0701-89 64 13
eller
Jon Perslow, jon.perslow@elicit.se, 0701-89 64 09