Alexander Alekseev


Alexander Alekseev

"Då bestämde jag mig för att bli en hacker. Efter 10 år i fängelse för dataintrång i kärnreaktorfabrik, nä, jag skojar bara. Jag begränsade mig till manipulering av save filer för Diablo 1. "

Det är svårt att komma undan IT spåret när man har hållkort istället för leksaker. Mina föräldrar som arbetade på ett sovjetiskt rymdfärja projekt hade försörjt mig med massa sådana. Samtidigt hade de skapat mitt intresse för IT genom att berätta att man kan avända hållkort för att ge kommando till datorer och robotar… Hur kul är det för en 5 åring! Sen var det Elektroniska BK-0010, en rysk variant av Commodore 64, o.s.v.

Dagen som jag slutligen och oåterkalleligt bestämde mig för att ge mitt liv till IT var dagen när jag såg den första Matrix-filmen som slog ner 1999. Då bestämde jag mig för att bli en hacker. Efter 10 år i fängelse för dataintrång i kärnreaktorfabrik, nä, jag skojar bara. Jag begränsade mig till manipulering av save filer för Diablo 1. Men det var klart att jag skulle utbilda mig till ingenjör efter skolan.

Dock var det tråkigt att bara plugga på universitet, så jag sökte efter jobb och började jobba som systemadministratör parallellt med mina studier. År efter år tog arbetslivet ur mig programmeringsspår. Jag jobbade först som datanätverksingenjör och senare som projektledare. Hade även skaffat andra master diplomat i projektledning från Chalmers.

Trots alla framgångar kände jag att jag saknade den styrka och frihet som krävs för att programmera men tillslut lyckades jag komma tillbaka. Jag började då som systemutvecklare på Volvo biluthyrningsföretag – Sunfleet 2014. Under de 5 åren som jag jobbade där, hade Sunfleet nästan fördubblad antal av bilar och kunder som ställde massa spännande utmaningar med skalbarhet och automatisering av arbetsprocesser. Men sen blev jag sugen på nya kunskaper och det kom tid att öppna nya horisonter vilka jag hittade här på Elicit.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Skicka kopia till mig