Elicit logo

Anders Kantola

Försäljningschef Göteborg

"Elicit har sex värderingar varav en är Nyttig framåtanda. Kombinerar vi den med inställningen att våra lösningar skall fokusera på kundens verksamhet och användarnytta får vi en bra mix av den nya teknikens möjligheter med ett sunt ifrågasättande."

Mitt intresse för datorer startade när jag fick tillgång till min grannes Commodore 16 för första gången. Numera när jag hör ”Press play on tape” så sköljer en varm nostalgivåg över mig.

Under min utbildning till systemvetare skiftade jag fokus från att se framför allt tekniken till vad den kunde göra för användarna. Däri ligger som jag ser det IT-branschens existensberättigande. Teknik som sådan kan vara fascinerande och oemotståndligt men det är först när vi gör den till ett användbart redskap för användarna som riktigt värde skapas. När jag kom i kontakt med Elicit och förstod att kundens verksamhet och användarnytta är det viktiga och tekniken ett verktyg att nå målet på bästa sätt – kände jag att vi skulle komma bra överens.

Närmast kommer jag från en stor aktör inom bemannings- och rekryteringsbranschen där jag arbetade som rekryteringskonsult med fokus på IT. En av de saker jag tar med mig därifrån är att grundlig förståelse för kundens situation är nyckeln till att åstadkomma kundnytta. Den roll jag har idag har klara paralleller i form av att vi utifrån vår kartläggning av kundens specifika situation erbjuder specialistkompetens alternativt tar helhetsansvaret för kundens utvecklingsprojekt. När vi arbetat fram kundens behov känns det tryggt att lösningen levereras av vad som måste vara Sveriges bästa team av IT-konsulter.

Jag bor i Stora Höga med min fru och våra två barn. När tillfälle ges klättrar jag gärna isfall i Norge eller cyklar mountainbike på någon stig.