Elicit logo

Anders Rasmusson

"Vetskapen om att en kunds arbete faktiskt kan bli enklare, kanske till och med roligare, är en av mina drivkrafter."

Det jag tycker är roligast med systemutveckling är den tydliga känslan som uppstår när man har lyckats med att uppfylla, eller överträffa, sin beställares önskemål. Vetskapen om att en kunds arbete faktiskt kan bli enklare, kanske till och med roligare, är en av mina drivkrafter. En annan drivkraft är aha-upplevelsen som uppstår när man verkligen förstår en kunds verksamhet och behov. Det är inom det området som jag tror att jag har min starkaste sida som utvecklare, förmågan att vara lyhörd och lyssna på min kund.

Jag blev intresserad av IT och datorer förhållandevis sent, köpte min första dator 1996. Efter att ha utbildat mig började jag på Liseberg 1999, där stannade jag till 2011. På Liseberg lärde jag mig otroligt mycket och jobbade i många olika roller såsom it-tekniker, support, projektledare, systemutvecklingsansvarig men mestadels och framförallt som systemutvecklare.

Jag känner mig verkligen hemma hos Elicit, värderingarna och filosofin stämmer bra med mitt egna synsätt. Förstod ganska omgående att jag träffat rätt när jag började här.

På fritiden umgås jag helst med min fru och barn. Mitt stora fritidsintresse är annars vår segelbåt. Hur många helger jag än jobbar med båten under våren, så behövs det oftast bara några timmars segling för att det skall vara värt mödan. Utöver detta gillar jag att umgås med vänner, gå på konserter, se på film och läsa böcker.