Andreas Cunow

"Att ha en bra arbetsplats är enormt viktigt för mig och jag känner att jag redan hittat hem."

Efter nästan 20 år av IT inom logistik på Schenker och processindustri på IKEA Industry testar jag nu vingarna som konsult på Elicit. Varför valet just föll på Elicit är egentligen ganska enkelt. Man kände direkt första gången man gick in på kontoret i Centralstationen i Göteborg att detta är något alldeles speciellt. Det stod Elicitare och skrattade vid köksön och i rummet bredvid spelades det rundpingis. Alla verkade glada och såg ut att verkligen trivas. Jag tog mig friheten att prata vid sidan av med några av dem och allt bekräftades. Att vara ett toppföretag i nöjda medarbetare är verkligen inte enkelt, men Elicit har verkligen lyckats.

Som person tror jag att man enklast beskriver mig som enormt glad, driven och hungrig. Jag har alltid försökt anpassa mig efter de situationer som uppstår och de behov som finns. Därav kan man klassa mig som en mångsysslare då man genom året hunnit med att testa det mesta inom IT.

Jag var egentligen aldrig intresserad av IT förens jag flyttade till Göteborg -99 och min systers sambo öppnade upp spelvärlden för mig. Sedan dess har det blivit oerhört många timmar framför dataskärmar och diverse mobila plattformar. Sedan har detta utvecklats till ett behov att förbättra och hitta nya vägar att utmana. Jag står aldrig still utan försöker hela tiden lära mig något nytt. Det kan vara allt från att till exempel öka svårighetsgraden till extrem i spelet jag spelar eller börja titta på hur man kan bygga om spelet eller systemet jag pysslar med så att det blir ännu bättre. Det bästa jag vet är att få riktigt utmanande uppgifter där man ibland måste tänka utanför boxen för att lösa. Mitt tålamod kombinerat med min enorma ovilja att ge upp gör att ett problem sällan kvarstår som problem utan snart konverterats till en rad olika möjligheter och lösningar.

På fritiden är jag antingen ute och utforskar världen med min sambo eller så lagar vi någon god mat och njuter av den i soffan framför någon serie på tvn. Mat och äventyr är intressen vi båda delar och dessa två kombineras ofta ute på våra resor.