Elicit logo

Annette Östling

”Jag drivs av utmaningen att kombinera hårda med mjuka faktorer. Bra prestanda, effektivt gränssnitt och snygg design.”

Jag har arbetat i IT-branschen sedan 1998, då jag avslutade mina civilingenjörsstudier i Teknisk Fysik genom att göra ett examensarbete på WM-data. Där utvecklade jag ett program för att enkelt kunna skapa webbaserade multimedia-utbildningar. Stort fokus lades på användbarhet och att få fram ett effektivt gränssnitt.

Innan Elicit har jag jobbat på Guide Datakonsult samt på Framfab. Jag har arbetat med många olika sidor av IT-branschen, och provat både att vara utvecklare, projektledare och kravställare. Jag har jobbat både på IT-sidan och på affärs-sidan. Mycket på grund av alla härliga personer som jag lärt känna på Framfab och Guide och som numera jobbar på Elicit så började jag jobba här i oktober 2005.

På Elicit känner jag att jag hittat rätt och att jag kan identifiera mig med företagets bild av att IT-system skall vara användarvänliga, enkla att förändra samt underlätta vardagen för användaren. Jag tycker allt är lika viktigt och viktigast är förstås att man löser kundens problem på ett bra och tidseffektivt sätt.

Fritiden upptas främst av mina tre barn och deras fritidsintressen. Så ser du mig vid fotbollsplanen eller hängande vid tennis- och badmintonbanan så kan det mycket väl vara jag. Men jag tycker även om böcker, filmer, segling, skidåkning, resor, natur, trädgårdar, design, arkitektur, foto samt förstås att umgås med mina vänner.

Jag älskar att skapa i alla dess former. Ibland snickrar jag något som jag behöver men inte hittat, ibland syr jag något plagg som jag har designat, ibland bakar jag något bakverk efter eget recept, ibland gräver jag upp trädgården och skapar ett nytt rum. Ibland ser jag till att någon får ett IT-stöd som gör skillnad.

Att se till att idéer blir till verklighet är det roligaste jag vet.