Annica Lörstad

"Tekniska lösningar som förenklar min vardag gör mig alltid lite extra glad"

Jag kommer ursprungligen från bruksorten Fagersta i norra Västmanland men efter att ha spenderat alla semestrar på västkusten som liten var valet att flytta till Göteborg givet. Flyttlasset gick dock inte direkt till Göteborg utan via Borås för högskoleplugg. Från början var jag säker på att jag skulle jobba som ekonom men IT var lite “hett” i mitten av 90-talet så valet föll på dataekonomutbildningen. Det visade sig att informatikkurserna var roligare än ekonomikurserna så det blev en master i Informatik istället för ekonomi.

Yrkesbanan startade lite ryckigt då jag utexaminerades när IT-bubblan sprack och det var i stort sett omöjligt att få jobb inom branschen. Efter några år som inköpare inom konfektion hittade jag tillbaka och började som konsult i rollen som systemutvecklare. Sedan dess har jag varit kvar och fortsatt med andra uppdrag som projektledare, förvaltningsledare, lösningsarkitekt, applikationskonsult etc. Det roligaste med konsultrollen är att jag får inblick i olika typer av verksamheter och möter många roliga människor.

Jag har ett stort driv och engagemang och försöker alltid ha en positiv inställning, ett förhållningssätt som förbättrar såväl gemenskap som resultat. Jag instämmer helt med föreläsaren Christer Olsson ”Arbetsglädje är ett annat ord för effektivitet”. Teamets samlade arbetsinsats är mer värdefull än individuella prestationer.

Här på Elicit arbetar jag som BA/verksamhetsanalytiker. Jag gillar att befinna mig mellan verksamhet och teknik. Det mest givande är att få vara med och ta fram tekniska lösningar som förbättrar och förenklar vardagen för människor.

På ledig tid umgås jag med min man och våra vänner. Favoritsysselsättning är restaurang/cafébesök, hemmahäng eller titta på film i biosalongen. Under sommaren spenderas en del tid åt att hitta en bra puttlinje medan jag försöker hitta längdskidspår på vintern. Inte en helt lätt uppgift när man bosatt sig “Blötteborg”. Vill jag bara koppla av fungerar ett inredningsprogram eller trädgårdsfix lika bra.