Benny Krantz
Affärsområdeschef
0760-01 78 10
benny.krantz@elicit.se

Benny Krantz

”Enkelhet sparar det enda vi inte kan få mer av. Tid.”

Affärsområdeschef

Den digitala transformationen händer nu. Vi sitter ju som bekant mitt i den. Med rätt målbilder, förståelse för behovet och vettig innovation kommer vi titta tillbaka på den här tiden i historien och häpnas och undra varför det tog sådan tid. Allt ligger i användarvänlighet och enkelhet. I gränssnittet mellan människan och lösningen. Enkelhet sparar det enda vi inte kan få mer av. Tid. Och det kommer vara framgångsfaktorn i alla de lösningar och förändringar som omformar vårt beteende. Tekniken är redo och i de fall den inte är det kommer vi se till att den blir det.

Det är oerhört motiverande att vara en del av detta. Jag stormtrivs i ett sammanhang där vi får chansen att förbättra med hjälp av teknik. Elicits starka vilja att förstå och underlätta våra kunders vardag linjerar väl med hur jag ser på utmaningen. Det vill säga att inse bristen – formulera enklaste lösningen – omringa tekniken – värna kvaliteten.

Elicit – It´s about time.

Min resa startades på landet utanför Ulricehamn. Som mellanbarn i en ganska stor familj med god sammanhållning och mycket lek bestod slutet av 70 och 80-talet av många timmar på fotbollsplanen och spring i skog och mark. Och learning by doing. Prova, försök igen, ge inte upp är nog mantrat som slutligen format mig mer än jag kanske förstår. Jag fortsatte sparka på bollen i över 25 år och har fortfarande exceptionellt svårt att inte hänge mig om möjligheten ges och en boll sparkas åt mitt håll.

Högre teknisk utbildning startade i Göteborg -96 då jag läste en el/data-ingenjörsutbildning. Efter det har vägen varit berikande brokig och jag har även pluggat nätverksteknik, grafisk design, webb-applikationsutveckling och projektledning. Jobbade som lärare på högstadiet (matte, fysik och teknik), frontend-utvecklare, ansvarade för en inhousebyrå, projektledare (kommunikation och systemutveckling) och konsultchef för ett gäng mobilutvecklare. Möjligheten att få jobba med alla briljanta hjärnor på Elicit ser jag som en fantastisk möjlighet att utvecklas ytterligare. Och få vara en del av resan även framåt.

Jag bor tillsammans med den lilla familjen i en 60-talsvilla på ett berg i Långedrag och trivs otroligt bra. Jag tränar fortfarande en hel del, bland annat kampsport (Krav Maga) och löpning. Och någon tillfällig fotbollsmatch. Vi åker gärna på snön både utför och på längden om vi får möjlighet. Och snart måste jag köpa en Porsche 356. Årsmodell -57 blir bra.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Skicka kopia till mig