Björn Engström

"Jag föredrar att se till nyttan i en applikation och vilka problem den löser. Att det blir lättförståeligt, mindre felbenäget och förvaltningsbart är viktigt. Det är också stimulerande att få arbeta hela vägen från de tidiga faserna i ett projekt där systemet designas i samverkan med beställarna, till själva införandet när man ser den verkliga nyttan av det."

Min resa med IT-tåget startade i mitten på 80-talet, då jag avslutade Systemvetenskaplig linje i Göteborg. Jag blev genast biten av systemutveckling och har sedan dess arbetat som konsult på olika bolag i Göteborg och även i Blekinge.

Under åren har jag haft möjlighet att arbeta med kunder i olika typer av verksamheter, från bl a små produktbolag, stora tillverkande industrier till hälso- och sjukvård inom offentlig sektor. Oftast har det handlat om administrativa tillämpningar och den gemensamma nämnaren har varit Microsoft-baserad teknik med C# eller VB, ASP.Net och SQL Server.

Mina förväntningar på hur det skulle vara att arbeta på Elicit har infriats mycket väl. Här präglas arbetssättet av enkelhet och sunt förnuft och det råder en öppen och positiv atmosfär.

Vid sidan om arbetet gillar jag att ta mig an lite olika projekt på huset och att spela musik i band eller på någon jam-scen. Jag är också road av mat, både genom att prova nya influenser och att laga själv. Ibland åker jag ner till sommarstugan i Blekinge, då gillar jag att koppla av med fiske och båtturer i den fina skärgården.