Bo Ekfors

"Nyfikenhet har varit ett genomgående tema för mitt teknikintresse genom åren. Många oskyldiga apparater har slutat sina dagar i smådelar efter att ha utsatts för omsorgsfulla undersökningar för att jag ville se hur de fungerar. Numera skruvar jag sällan isär saker, i alla fall inte utan att sätta ihop dem igen, men nyfikenheten finns kvar."

Jag tycker att de bästa uppdragen är de som har koppling till prylar i verkligheten. Med flera projekt åt Trafikverket i bagaget har jag jobbat med både variabla hastighetsskyltar i Tingstadstunneln och P-ledsskyltar i Göteborgs. Infrastruktur i dess rätta bemärkelse, och en oerhört spännande bransch med så tydlig påverkan på vår vardag.

Jag har hjälpt våra kunder med allt från webbutveckling på en av Sveriges största nätdejting sajter till integrationer mot både kyrkklockor och taxibilar. Med tiden har jag insett att det inte spelar så stor roll vilken bransch kunden verkar i, alla kunder har sina utmaningar. Det som lockar mig är att lösa dem på bästa möjliga sätt. Just glädjen i att lösa kundens problem har gjort att jag inte bara skriver kod i .NET utan också bidrar till lösningar i rollen som teknisk projektledare ute hos kund och projektledare för våra projektleveranser till kund.

Jag fascineras av processer och att göra dem bättre för att vi ska kunna jobba effektivare och leverera högre kvalitet, både i våra egna projektleveranser och hos våra kunder. Den fascinationen lockade mig till ett uppdrag där jag leder arbetet med att förbättra utvecklingsprocessen för mjukvara i inbyggda system.

Jag har ända sedan jag var liten varit engagerad i Scouterna. De senaste tio åren har bjudit på många internationella upplevelser som gett nya vänner i alla delar av världen men också stora möjligheter att utveckla mitt ledarskap. Jag gillar Scouternas värderingar och syn på ledarskap och försöker använda allt Scouterna lärt mig även i min yrkesroll.

Jag och min fru bor sedan några år i en nybyggd villa på Hisingen. Efter flera år med husbygge, inredning av övervåning och anläggning av trädgård börjar vi nu bli klara och kan luta oss tillbaka och njuta. Tillvaron framöver ger kanske inte så många chanser till nu när lugnet störs av vår lille son som kräver allt mer uppmärksamhet för varje månad som går.