Elicit logo

Christian Cromnow

"Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat".

Jag byggde min första hemsida när jag var 13 år. Gick vidare och började bygga små spel och applikationer. Utan tanke på att jag en dag skulle jobba med programmering, utan bara för att jag tyckte det var kul. Ströjobbade i kiosk och som glasögonmontör hos min optikerfarsa innan jag bestämde mig för att börja plugga på universitet.

Jag sökte till lärare men för mycket reformer inom yrket och ingen bostad i Göteborg gjorde att det kantrade. Jag sökte till datorspelsdesigner men för mycket World of Warcraft under gymnasietiden gjorde att betygen inte räckte och istället hamnade jag på webbutvecklingslinjen på Skövdes Universitet. Där återupptäckte jag intresset för programmering, träffade många inspirerande kompisar och lärare och vidgade min förståelse för hur man bedriver systemutveckling från att ha byggt små applikationer till stora affärssystem. Efter att jag tagit min examen jobbade jag på ett företag som heter Kaustik AB i 5 år där vi byggde ett sofistikerat webbaserat system för administration av personlig assistans, AiAi. Efter 5 år kände jag att jag behövde få nya utmaningar och ny inspiration och vände mig till Elicit. Och här är jag idag.

På min fritid umgås jag med min tjej, min katt, dricker alldeles för dyrt vin som jag vet alldeles för lite om. Jag försöker att inte programmera lika mycket utanför jobbet för att det inte ska bli för mycket, men dyker det upp en rolig idé kan jag bli sittande ”en stund”.