5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Daniel Jovic

"Självklart är man stolt att jobba på ett företag som är med i 10-topplistan bland Sveriges bästa arbetsplatser."

Mitt intresse för design och funktion väcktes i början av tonåren. Det introducerades med att skapa egna omslag till cd-skivor och pimpa upp bilar i Photoshop. Jag fick snabbt ett känt alias i bilforum där medlemmar hörde av sig och ville få sina bilar manipulerade i Photoshop.

Kort därefter växte intresset för webb och grafisk design. Ganska tidigt i min karriär frilansade jag som AD och webbdesigner. Jag har fått äran att vara med i den digitala utvecklingen som enligt mig började när webb 2.0 lanserades och den mobila användningen började gro.

För att få lite kött på benen läste jag företagsekonomi med inriktning marknadsföring på Handelshögskolan i Göteborg. Detta kompletterade jag med interaktionsdesign och digital kommunikation på Umeå Universitet samt fristående kurs inom webbdesign på Malmö högskola.

Min karriär tog fart när jag bestämde mig för att starta en digitalbyrå där vi byggde vårt eget CMS med skräddarsydda lösningar. Vi var trötta på dåvarande komplicerade CMS-lösningar.

Min roll växte från AD till UX/Interaktionsdesigner varvat med projektledning, vilket också var naturligt då den digitala teknologin blev mer komplex på en kort tid.

Jag har hjälpt både statliga och internationella aktörer i skilda branscher där varje lösning är unik med varierande målgrupp. Att kunna skala av och göra produkten förutsägbar med användaren i centrum är något jag tror är vägen till en lyckad produkt.

Utöver mitt yrke som UX/UI designer har jag även åtagit mig ideella uppdrag för bland annat Ung företagsamhet som mentor för gymnasieelever i Sjuhärad, suttit i rådgivningsgrupp inom digital kommunikation för gasellföretag samt drivit en blogg om 90-talets höjdpunkter.

Mycket av mitt jobb handlar om att sätta sig i en användares situation och skapa ett gränssnitt som är anpassat just för målgruppen och löser ett problem för kunden. Man är oftast en mittpunkt som interaktionsdesigner där det gäller att koppla ihop kundens vision med teknikens möjlighet. Som designer gäller det att ha en god kommunikation internt som externt.

Min passion är att göra något komplext till enkelt för rätt användare, där gränssnittet är konsekvent vad gäller färg, form, placering och där flödet följer en struktur som användaren känner sig trygg i. Den digitala transformationen ska hjälpa oss i vår vardag att sköta våra uppgifter på ett effektivt sätt.

Jag har valt att jobba på Elicit för att det är ett företag med sunda värderingar och jobbar med oberoende plattformar vilket öppnar upp för roligare uppdrag med rätt teknik. Självklart är man stolt att jobba på ett företag som är med i 10-topplistan bland Sveriges bästa arbetsplatser.

Jag bor strax utanför Borås i villa med sambo och hund. Min fritid består idag av att umgås med vänner och familj. Jag kopplar av bäst med en ljudbok, skissar i mitt ritblock eller tar fram något spel från min NES, SNES samling och lirar. Den senaste tiden vi totalrenoverat vår 50-tals villa vilket medfört att en del av mina tidigare fritidsintressen har jag lagt på hyllan som exempelvis Taekwondo, där jag faktiskt besitter ett rött bälte.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.