Daniel Stenberg
Affärsområdeschef
0760-01 78 62
daniel.stenberg@elicit.se

Daniel Stenberg

"När jag nu får vara en del av Elicit och vår fortsatta resa så känns det som att komma hem igen"

Min karriär började som Dammsugarförsäljare. Det var den hetaste sommaren i mannaminne, folk låg och solade i sina trädgårdar när jag kom förbi klädd i kostym, slips och med Electrolux senaste vattendammsugare under armen. Det var en tuff och lärorik säljskola med 100% provisionsbaserad lön. Jag sålde inte så många dammsugare men jag fick blodad tand och lärde mig bl.a. att aktivitet driver försäljning. Konceptet ”100 knack ger 10 snack ger 1 tjack” funkar än idag.

Mitt teknikintresse ledde vidare till utmaningar i Scribonakoncernen med digitala dokumentlösningar, telekom och datanättjänster under den växande IT bubblan på Tele2, datorer och lagringssystem på Dell, IT rekrytering och headhunting hos Dreamwork. Sedan följde en hektisk och utvecklande period då jag drev två bolag, dels mitt eget AB inom rekrytering samt ett finansbolag mot industrin. De senaste åren har jag sålt in och levererat produktutvecklingsprojekt inom medtech på Altrans WCC Innovation & Design. När jag nu får vara en del av Elicit och vår fortsatta resa så känns det som att komma hem igen. Det är dessutom väldigt inspirerande att få jobba med så smarta och trevliga kollegor.

Jag har norrländska rötter, uppvuxen i Stockholm och som 20 åring bodde jag i Chicago. Det var en spännande tid och efter bara några veckor så hände något helt fantastiskt. Jag var på basebollmatch tillsammans med fyra nya vänner, en dansk, en tysk, en engelsman och en örebroare – låter nästan som en Bellmanhistoria. Något försenade trängde vi oss fram till våra platser med nachos och öl i högsta hugg. Jämte mig visade det sig sitta en mycket karismatisk och vacker skånetös vid namn Anna och vi har numera varit gifta i 18 år.

År 2002 flyttade vi till Danmark och idag bor vi i Helsingborg med våra två söner och två katter. På semestern åker vi gärna till ett ställe där vi kan kombinera upplevelser, sol och bad men ligger sällan stilla på stranden. Har på senare år nördat ner mig i CrossFit som jag även coachar och tävlar i när tillfälle ges. God mat och dryck tillsammans med vänner och familj är också något jag uppskattar väldigt mycket.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Skicka kopia till mig