Elicit logo

David Kangas

”När det gäller att utveckla tekniskt avancerade system och lösningar är det inte bara tekniken i sig som fascinerar mig, processen att förstå och kunna översätta kundens behov till diagram och kod är oerhört intressant.”

Jag tänker inte försöka påstå något annat än att mitt intresse för datorer började med de första 3D-spelen i mitten på 90-talet. Att sitta och spela dator var bland det bästa som fanns. Mitt starkaste minne är när kompisen och jag under ett höstlov precis hade köpt bilspelet ”Driver” till PC. Till skillnad från oss tyckte våra föräldrar att vi skulle göra annat än att sitta vid datorn hela dagarna tills ”våra ögon blev fyrkantiga”. Att göra något annat var vi måttligt intresserade av men istället för att tjata emot som vore den naturliga reaktionen kom vi på en fantastisk plan. När vi väl blev tillsagda att det var dags att gå ut så gjorde vi precis det. I en halvminut ungefär, den tid det tog att springa till kompisen som bodde lite längre ner på gatan. Det var bara att dra igång spelet där istället och köra tills kompisens föräldrar också tröttnade, då fick man springa tillbaka. Och så höll vi på. Helt perfekt!

När jag blev lite äldre blev intresset för hårdvara större och jag började bygga datorer åt mig själv och mina vänner från lösa komponenter. Jag överklockade mina datorer och ville få ur varenda MHz som gick utan att hela datorn brann upp, det var på den tiden nästan roligare att köra prestandatester för ett spel snarare än att spela det.

Att utveckla mjukvara började jag på riktigt med under min universitetsutbildning. Jag har sedan dess intresserat mig mer och mer för hela systemutvecklingsprocessen, från en idé som blir krav, från krav som översätts till kod och det slutliga steget där koden blir till något som ger nytta åt människor och förenklar deras vardag. På Elicit får jag möjlighet att jobba tillsammans med kunderna genom hela denna process. Detta gör att man kan få en djupare förståelse för kundens behov och att kunden också får en tydlig bild av vårt arbete. Att jobba med dessa mjuka värden i kombination med tajt kommunikation är enligt mig mycket viktigt för att komma hela vägen i mål med de tekniska bitarna.

Jag är född, uppvuxen och bor i Uddevalla. Min fritid spenderas till stor del på min mountainbike dundrandes fram längs någon fin skogsstig eller med familjen och vänner.