Elicit logo

Erik Marmander

"Jag är särskilt intresserad av att utveckla smarta, användarvänliga och effektiva lösningar med hjälp av IT. Tillsammans med Elicit har jag möjlighet att jobba mer med det och samtidigt ha riktigt kul."

Med rötter i den halländska skogsbygden har jag alltid varit intresserad av natur och teknik samt varit nyfiken på hur saker och ting fungerar. Till en början i form av Lego och maskiner, men i tonåren blev jag en flitig datoranvändare. Främst var det spel som gällde på den tiden.

Jag fastnade för programmering efter en kurs i procedurell programmering med Pascal och läste därefter Informations- och kommunikationsteknologi vid Högskolan i Halmstad. Mer programmering och teknik, men även närliggande områden som människa- och datorinteraktion och entreprenörskap. Mycket intressant och lärorikt och det var även då jag grundade mitt intresse för Open Source. Efter en trög start med olika jobb inom industri, lager och handel har jag jobbat ett flertal år med systemutveckling av allt från större webbaserade system till mindre hemsidor.

Jag är fortfarande hallänning, men numera bosatt i den trevliga kuststaden Varberg med fru och barn. Fritiden ägnas åt familjen, vårt hus, trädgård och ibland en löprunda.