5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Fredrik Karlandus

Utan att överdriva vågar jag påstå att Elicit är både den mest professionella och samtidigt mest avslappnade arbetsplats jag varit på under alla mina år i IT-branschen.

Min första kontakt med datorer var i början av 90-talet när jag tio år gammal fick min första Commodore 64, med spel på kassettband och 15 minuters laddningstid. Sedan dess har datorer alltid varit en del av min vardag. Att jag började jobba professionellt med IT var dock en ren slump.

När jag sökte till universitetet vägde jag mellan flera olika linjer, och att det till slut blev datateknik på Chalmers berodde enbart på att den linjen hade högst antagningskrav av dem jag kunde komma in på. Samma år som jag började plugga sprack IT-bubblan, och intagningskraven sjönk som en sten. Så kan det gå.

Under studierna specialiserade jag på hårdvarukonstruktion, men när det väl blev dags att söka jobb så fanns det nästan uteslutande programmeringsjobb att få. Jag fick anställning på en liten konsultfirma i Sisjön, och tänkte väl mest att det var ett sätt att få lite erfarenhet och inkomst efter studierna.

14 år senare är jag fortfarande systemutvecklare och konsult. Det har varit olika firmor och uppdrag, goda tider, gungande marknader och finanskriser. Själv har jag gått från en ung spelnörd som bodde i kollektiv till småbarnsförälder och villaägare. Det slumpartade jobbvalet blev en karriär.

Som IT-konsult har man lyxen att alltid få ge sig i kast med nya saker, nya tekniker, nya system, nya sätt att tänka. Varje nytt uppdrag har sina särskilda egenheter och förutsättningar. Det finns alltid mer att lära.

Hos Elicit har jag hittat ett gäng människor som verkligen anammat detta. Nyfikna, drivna och professionella människor, som aldrig tvekar att stötta och hjälpa andra. Utan att överdriva vågar jag påstå att Elicit är både den mest professionella och samtidigt mest avslappnade arbetsplats jag varit på under alla mina år i IT-branschen.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.