Elicit logo

Göran Lindqvist

”Jag blev glad när jag fick chansen att börja på ett nystartat Elicit-kontor i Malmö med ett uppdrag att vara med och bygga upp Besikta Bilprovnings verksamhetsprocesser från grunden. Båda kräver bredd, erfarenhet och eftertanke. Efter en snabb koll på Elicits webbsida och årsrapport var det bara att hoppa på tåget.”

Höststormar och vågor som dundrar mot klipporna. Uppförsbackar och nerförsbackar. Medvind och motvind. Stort och tungt. Komplext och otydligt. Teknik och konst. Tanke och kreativitet. Jag trivs med tempoväxlingar och problemlösning och när det är svårt och knepigt. Nyfiken sedan barnsben, med spring i benen och med en förmåga att balansera tillvaron har jag tagit mig fram i livet och tänker fortsätta så.

Min yrkesbana började med ladugårdsautomation -82. Mycket test och felsökning. Många kossor. Efter Datateknikutbildningen på LTH sökte jag mig till den nyuppväckta telekomvärlden -89. Jag har varit med i Televerkets förvandling till dagens TeliaSonera. Från fast telefoni till mobiltelefoni och bredband. Det blev många år med nätövervakning, stödsystem, tjänsteutveckling, processutveckling, systemförvaltning, test, arkitektur, kundfokus, orderhantering och slutligen affärssystem. Detta varvades med inspirerande inhopp på Ericsson och SonyEricsson. Tvekar inte att hoppa mellan olika roller och kompetensområden.

Fritiden fylls av fru och 4 barn, 4 hästar, massor av böcker, fruktodling, havskappsegling, yoga, terränglöpning och crossfit. Favoritförfattare: Haruki Murakami, hans berättelser beskriver en annan vardag, där allt hänger ihop, både i tid och rum. Höll på att glömma matlagning och bakning. Och att jag bor i Baskemölla på Österlen. Pendling är en livsstil.