Hans-Robert Friberg


Hans-Robert Friberg

"Jag fick min första dator när jag var i 9-årsåldern, en C64 tillsammans med en uppsjö programmeringsböcker och där, just då, insåg jag att datorer och allt därtill var min grej.".

Efter det hann jag med både Basic, Visual Basic, C++, TCL mfl innan jag 2005 tog steget ut och gick en KY-utbildning med fokus på .NET och SQL.

Sedan 2007 har jag jobbat som konsult där projekten har varierat något enormt, allt från websiter och mobilappar till komplexa dataanalysverktyg, i de flesta fall genom hela projektens gång, från uppstart till leverans och drift. Det som lockar mig mest nu för tiden är dock databaser i alla dess former och komplexa projekt ”som ingen gjort tidigare”, gärna hårdvarunära eller med stora datamängder inblandat. Jag har samtidigt även kommit till insikt att design och gränssnitt inte är min starka sida utan jag överlämnar hellre det till de som kan det bättre där möjligheten finns.

När jag inte jobbar med utveckling spenderar jag även en del tid med IT-projekt i min bostadsrättsförening där jag håller i allt från abonnemang för tv, bredband och telefoni till interna IT funktioner och våran hemsida.

Som person är jag väldigt social och gillar att dela med mig av min kunskap och jag drivs av att lära mig nytt hela tiden, vare sig det är inom IT eller något helt annat område, jag brukar exempelvis läsa ”random article” på WikiPedia om jag har några minuter till övers.

Fritiden spenderar jag annars främst med min sambo och två barn eller ute på cykeln.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Skicka kopia till mig