6
År på Elicit
Timmar inom yrket

Henri Thiesen

”Jag är född tidigt 80-tal och datorn har alltid haft en stor betydelse i mitt liv. Det har varit kul att växa upp med den och se dess utveckling ända fram tills idag."

Min första kontakt med en dator var någon gång i slutet av 80-talet. Jag köpte en begagnad VIC64 ”Commodore 64” av en kompis. Till en början spelade jag mest spel på den. Dessa spel laddades upp med hjälp av en kassett-bandspelare. Det kunde ta upp till 5 minuter att ladda ett spel.

Efter en tid så började jag läsa manualen som medföljde datorn och där kom jag i kontakt med något som heter BASIC som är ett relativt gammalt programmeringsspråk. Med hjälp av detta språk kunde jag ge datorn instruktioner. Jag började med att programmera enkla små program som t ex en miniräknare.

Under denna tid hade även min storebror en dator, en Atari 1040ST. Han använde den för att skapa musik. När han inte var hemma så passade jag självklart på att i smyg använda den datorn. Det var någonstans under denna tid som mitt intresse för datorer uppkom. Min första PC fick jag när jag var 12 år gammal 1996 det var precis när internet hade börjat ta fart och datorer hade börjat få en central plats i den dagliga skolundervisningen.

I första hand använde jag datorer för att skapa musik. Jag har alltid varit intresserad av elektronisk musik och synthar men använde datorn även för att studera lite programmering. Jag började plugga på HTML ganska tidigt och allt eftersom upptäckte jag även något som kallas för en databas. Det var spännande att kunna lagra data och presentera det dynamiskt på en hemsida. För att nå ut med min musik var det också självklart att ha en egen hemsida och för att göra det möjligt började jag studera lite PHP och JavaScript.

Sedan några år tillbaka har jag alltmer börjat få smak för ett programmeringsspråk som heter C# och ramverk så som .NET och ASP.NET. Det finns alltid något nytt att lära och det är just det som är så kul med programmering man kan aldrig få nog av att lära sig mer. Just nu har jag ett brinnande intresse för att lära mig mer om arkitektur.

I grunden har jag studerat försäljning och marknadsföring och är diplomerad teknisk försäljningsingenjör men de senaste 2 åren har jag haft programmering som yrke. Jag byggde några administrativa system till min förra arbetsgivare varav det första var av eget initiativ. Det var då de upptäckte att jag hade talang för detta och på den vägen har det fortsatt… När jag inte arbetar så tycker jag om att laga mat, skapa musik och umgås med min kära familj och mina vänner.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.