Elicit logo

James Allen

Jag växte upp på Nordirland under 70- och 80-talet och mitt stora intresse för datorer väcktes, som för många i min generation, av att jag fick en Commodore 64.

Jag började programmera enkla spel och experimenterade med koden för att se hur jag kunde påverka spelen. Under senare delen av 80-talet utbildade jag mig inom bl.a. COBOL, Assembler, matematik och systemanalys vid College of technology i Belfast. Jag arbetade därefter med uppdrag hos Europa Hotel, British Telecom, Royal Society of Medicine, Daily Mail och Lehman Brothers under 5år i London.

I början av 90-talet flyttade jag till Sverige och fann snabbt att det finns fler spännande likheter mellan gaelisk och svensk historia, kultur och språk. Jag lyckades ganska snabbt lära mig svenska och började plugga Java, html, ASP, JavaScript och E-handel, EDI. Jag började parallellt arbeta som systemutvecklare och IT-utbildare inom programmering och nätverk och på den vägen är det fortfarande.

Jag har många gånger fått knepiga, och svårdefinierade uppdrag som inneburit att man ska lösa uppgifter som inte alltid är så självklara. Jag gillar den typen av utmaningar – att lösa någons utmaning, få skapa något nytt och på vägen ofta lära mig nya saker.

På min fritid och mellan uppdrag har jag skapat ett system där jag enkelt kunnat rapportera min arbetstid, underhålla mitt CV, meritförteckning och konsultprofil samt skriva ansökningsbrev inför nya uppdrag. Idag är onestopcv.com ett CV hanteringssystem som stödjer 18 språk.

Vid sidan om mitt arbete och intresse för systemutveckling så är jag intresserad av historia och brinner för musik och spelar t.ex. gärna gitarr.