5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Jay Leno

"IT-säkerhet är en del av våra liv idag men att hitta smidiga sätt att integrera den, utan att göra det till ett hinder, och samtidigt fortfarande skydda vår integritet är extremt utmanande. Det jag finner mest intressant och spännande är den kreativa processen i starten av ett nytt projekt".

Mitt äventyr med datorer började i USA på 80-talet med MS-Dos och Windows 2.x. Jag började omedelbart att skapa allt mellan animering till applikationer, grafik och självklart dataspel. Mitt intresse för datorer fortsatte genom hela gymnasiet och universitetet där jag gick för att studera grafisk design. Efter ett år växte även ett stort intresse för affärer upp och jag kom tillslut till en punkt där jag valde att byta skola och istället börja studera Business Management. Ytterligare ett och ett halvt år senare fångade teknikens utveckling mitt intresse igen vilket fick mig att förstå att det var inom IT jag ville arbeta och jag gick tillbaka till IT-universitetet.

Direkt efter min utbildning blev jag erbjuden en tjänst på ett internationellt företag där jag började arbeta med deras webbprodukt. Min karriär fortsatte sedan med mestadels webbaserade projekt fram till 2008 när jag flyttade till Sverige och började arbeta som konsult. Jag arbetade under den här tiden på många olika typer av projekt för både stora multinationella företag men även för mindre kunder.

Under de första åren av mina barns liv fick jag möjlighet att arbeta mestadels hemifrån vilket var en stor fördel och något många ser som den ultimata friheten. Trots det saknade jag ett nätverk med kollegor att kunna umgås med och diskutera olika frågor, problem och idéer. På Elicit hittade jag det nätverket och har samtidigt inte förlorat känslan av ”frihet” i arbetet.

Jag bor i en lägenhet i Alingsås med min sambo och mina två barn. Med barn i familjen finns det inte så mycket tid till annat men det är samtidigt utmanande och aldrig tråkigt. Barnen tränar Judo och Gymnastik på dagarna och jag hoppas att även jag ska hitta tid och fortsätta med kampsport. Jag har tränat TaeKwonDo i många år men nu är det länge sedan och jag saknar det. Jag gillar också att bygga radiostyrda bilar och sen testköra dem med min familj. Snart hoppas jag på att få hit min första bil från USA, en Opel GT från 1973, vilket skulle bli ett helt nytt projekt att jobba på.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.