Elicit logo

Joakim Ramer

”Tyvärr har jag ännu inte sett affärssystem med dessa kvalitéer och jag är en av dem som ser till att vi går i rätt riktning. ”

Med datorn som vårt främsta verktyg i arbetslivet så anser jag att användarvänlighet har toppfokus bredvid mjukvarans huvudmål, funktionen. Inte som under i stort sett hela datorns utveckling där tekniken och snabbheten istället haft den platsen. Dagens datorer har otrolig prestanda och otroliga funktioner och vi kommer även i fortsättningen bli förvånade över dess utveckling.

Det finns dock vissa aktörer som dessutom har tagit användarvänligheten till nya höjder vilket gett dem stora konkurrensfördelar eftersom man som användare mycket hellre använder system där funktionerna intuitivt visar sig.

Första datorn jag kom i kontakt med var mina föräldrars IBM-PC-klon från Atari som köptes in för att föra bokföring på. Det gick även att rita med den dock bara med olika mönster eftersom skärmen var monokrom/orange men det var vägen in för mig. Sen dess är jag fast. Man var tvungen att lära sig MS-DOS för att kunna göra något. Snacka om användarvänlighet men allt var spännande på den tiden så det gick ju ändå.

Född i mörka skogarna i Småland men flyttade till Lerum utanför Göteborg vid sju års ålder. Bor nu i Högsbo med min sambo och vår katt. Har hunnit pröva på Automation och Mekatronik Civiling. på Chalmers. Är envis så det tog tre år att förlika sig med att det var ett felaktigt val men det gav mig mycket bra kunskap. Gick därefter Systemvetenskap – IT, människa och organisation på IT Universitetet där mitt exjobb var ett iPhoneprogram med social inriktning som knöt samman geografisk position med musikstycken. Det programmets användargränssnitt gav mig chansen att få börja arbeta hos Elicit och här trivs jag!

Jag är musikälskare och hjärtat slår hårdast för Soul, Funk och Disco men jag lyssnar på det mesta, förutom det som spelas sönder av reklamradion. När jag inte letar skivor så pular jag gärna med något litet hemmaprojekt som ska förenkla min vardag.