Elicit logo

Joakim Wallin

"Att få skapa har alltid varit en stark drivkraft! På Elicit får jag hjälpa till att ta fram system som gör skillnad och löser kundernas behov."

Mitt första jobb var som kock på en krog i Halmstad där jag är född och uppväxt. Jag jobbade som kock i ett par år men insåg snart att jag ville vidare. Av en slump började jag jobba som maskintekniker, men efter ett tag kände jag återigen att det var något annat jag ville jobba med i framtiden. Jag har alltid behövt få utlopp för min kreativa sida och det har alltid funnits ett intresse för design och programmering. Detta ledde till att jag sökte mig till Högskolan i Halmstad och valet att läsa webbprogrammering kändes helt naturligt.

Under min skoltid varvades UX design med utvecklingsprocesser och programmering samtidigt som jag fixade med hobbyprojekt på hemmafronten och det var i samband med ett av dessa hobbyprojekt jag fann Elicit. Jag surfade runt på stack overflow och hittade en arbetsannons. När jag sedan kom på besök hos Elicit kändes det helt rätt från första början. Med skolan färdig har jag nu fått möjlighet att jobba med något jag verkligen brinner för på ett företag som delar samma engagemang för utveckling som jag.

I dag bor jag i Halmstad med min sambo och min son. Umgås jag inte med dem älskar jag att måla, spela gitarr och programmera för att få utlopp för mina idéer och kreativitet.