13
År på Elicit
Timmar inom yrket

Johan Gärdt

”Ett system som användaren gillar är också ett system som kommer att användas. Om användaren på intuition vet hur systemet ska användas har man också skapat den bästa av förutsättningar för att underlätta eller underhålla.”

Affärsområdeschef

Det som fascinerar mig med IT är sättet det påverkar vår vardag. Vissa tvingas arbeta i tungrodda system under sin arbetsdag – medans de så fort de kommer hem kopplar av genom att kolla Aftonbladets sajt, spela datorspel, eller logga in på Facebook och kolla vännernas statusuppdateringar. Vissa datorprogram skapar behov man inte visste att man hade, för att de är roliga eller underlättar – andra skapar bara frustration och ilska.

Interaktionen mellan människan och tekniken är det som skapat mitt intresse för systemutveckling. Med stor erfarenhet av musikinspelningsprogram, grafikprogram och affärssystem vet jag också hur stor skillnad det kan vara på system som fungerar till belåtenhet och vice versa.

Min ingång till systemutveckling började genom att förändra (läs: förstöra) datorspel skrivna i Basic på min farbrors ABC80 med hjälp av min äldre kusin. Fascinationen av att påverka vad som hände på skärmen ledde till att jag började skriva egna textäventyr i Amiga Basic på min första dator. Det var detta som lade grunden till att jag till slut läste systemvetenskap vid Göteborgs universitet många år senare.

Efter examen har jag utvecklat spel till mobiltelefoner med en studiekamrat vilket abrupt avslutades med att vi båda två hamnade på Elicit. Att ha blivit en del av ett företag med så tydligt uttalade värderingar och där man blir inbjuden till ”inspirationsmöten” gör att man med stolthet berättar om sin arbetsgivare.

På min fritid har jag mängder av intressen att underhålla. Det största är nog musiken då jag i botten är gitarrist, men spelar (hellre än bra) även en hel del andra instrument och helst spelar jag in dem i min hemmastudio. Vintertid får man gärna hitta mig i fjällen eller ännu hellre i alperna och på somrarna i ett korpfotbollslag på Heden.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.