Elicit logo

Jonas Berglund

"Att skapa mervärde för organisationen och dess användare är mitt huvudfokus och på Elicits Malmökontor får jag användning av min erfarenhet och energi tillsammans med våra kunder genom projektledning och verksamhetskonsulting."

Att arbeta med datorer och IT har alltid varit självklart för mig, redan från det att jag först kom i kontakt med Commodore 64 och ABC 80 och lärde mig programmera. Jag tyckte det var mycket roligare att utveckla program och spel än att själv spela. Systemutveckling är en kreativ process som jag gillar.

Mitt första jobb var på Lunds Datacentral på Lunds universitet där jag blev bland de första i Sverige att använda internet. Jag fick där hålla kurser i hur man söker och navigerar på internet långt innan Googles tid. Därefter följde en tid med industriautomation på ABB innan jag övergick till affärssystemvärlden där jag arbetat med att implementera och skapa verksamhetsnytta genom att få företag att bättre använda sina affärssystem.

Jag brinner för affärsnytta, att hjälpa till att förbättra ett företags verksamhet genom bättre IT-stöd är det jag använder och vill använda min arbetsdag till. Jag tycker om att arbeta strukturerat och hitta pudelns kärna och sedan föröka få pudeln att springa.

På fritiden tycker jag om att vara med min familj, vara ute i naturen, motionera i lagom mängd, programmera androidtelefoner och naturligtvis heja på Malmö FF.