Elicit logo

Jonas Ekström

"Appar är det jag främst utvecklar även om mitt fokus och tänkande ligger på ett projekt som helhet. Om inte upplägget, designen och egentligen alla delar håller hög kvalitét så spelar det ingen roll om min kod håller hög kvalité. Om upplevelsen skall bli hög så måsta alla delar vara välgjorda vilket är det jag strävar jag efter. Därför är jag gärna inblandad i alla delar av ett projekt".

Mitt IT-intresse började nog med min(och min systers) Commodore 64 full med episka spel som exempelvis “Rick Dangerous”, “Cataball” osv. Mitt IT-intresse och gejmingintresse hör nog definitivt samman och löper parallellt än idag.

Appar är mitt främsta område men webb är likväl intressant. Det sker mycket spännande utveckling inom både webb och appar och det flyter ofta samman. Det svåra är egentligen bara vad jag skall prioritera min tid på. Unity och spel är hobbyområde som är väldigt kul och det har blivit en del utveckling och experimenterande med Unity för kontorets HTC Vive dvs Virtuell reality.

Virtual reality kommer säkerligen explodera om ett antal år och därför känns det väldigt spännande. Jag tycker VR är väldigt coolt om man hittar rätt användningsområde.

Vi jobbar mycket med C# här på Elicit vilket är bra. Jag är också mycket förtjust i Swift för att utveckla till iOS.

Framtiden är spännande!