6
År på Elicit
Timmar inom yrket

Julia Högström

"Jag tycker det är viktigt som marknadsförare att vara stolt över det jag representerar. Då Elicit är ett värderingsstyrt företag med fokus på människan var det något som passade mig perfekt."

Jag har alltid varit väldigt nyfiken av mig. Nyfiken på allt egentligen men extra nyfiken på konsten att kommunicera rätt. Att kunna väcka intresse och motivera människor. Det här fick mig att börja arbeta med extern kommunikation vilket har varit en röd tråd som följt med mig från mitt första jobb till Elicit. I min familj arbetar alla inom skolan, antingen som rektor eller lärare, därför blev det ganska lätt för mig att slinka in på det spåret. Jag arbetade med att lära ut språk på högstadiet ett tag men förstod ganska tidigt att det var något annat jag ville göra.

Ett stort intresse för mig är att resa och träffa nya människor vilket var grunden till att jag valde att flytta till Spanien och arbeta med försäljning. Efter Spanien flyttade jag till Norge där jag fick chansen att resa runt i landet och jobba med det jag tycker är absolut roligast, marknadsföring. När jag väl kommit hem igen så valde jag att utbilda mig till ekonom och marknadsförare. Självklart blev det även på ny ort och den här gången flyttade jag ner till studentstaden Halmstad där jag studerade på Halmstad Högskola. Under sista året arbetade jag även i Sydney med digital marknadsföring på ett företag som heter Scenic. Det var även här jag fick upp ögonen för den digitala marknadsföringen på riktigt.

Jag fastnade för Elicit efter första intervjun på företaget. Det var något med deras relationer med varandra som fick mig att vilja bli en del av företaget. Att jag sedan skulle få arbeta med det jag brinner mest för var ju självklart ett viktigt plus. Jag drivs av att lära mig nya saker och älskar sättet Elicit ser möjligheter istället för problem.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men på grund av mycket resande har jag lyckats anamma i stort sett alla andra dialekter i Sverige och tillslut format min egen blandning. Jag tycker om att ha mycket människor runt omkring mig och spenderar därför mycket tid med vänner och familj när jag inte jobbar. En sväng till gymmet för att hålla energin uppe blir ofta aktuellt och mycket matlagning gör mig glad.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.