Elicit logo

Lars Olsson

"Att kunna bidra till att ett företag eller en samhällsinstitution når bättre resultat genom den kod man skriver känns både meningsfullt och viktigt".

Urgöteborgare som gillar hel special med gôtt mos. Jag har varit intresserad av datorer och programmering ända sedan lågstadietiden i början av 80‑talet då jag fick min första dator. Efter gymnasiet velande jag en del, men landade efter lite blandade universitetsstudier i rollen som utbildare i diverse IT‑ och programmeringsrelaterade ämnen. Efter fem år bytte jag spår och jobbade med IT‑support i nästan ett decennium innan jag slutligen bestämde mig för att det vore roligare att bygga bättre system istället för att bara acceptera de som fanns. Jag har jobbat som systemutvecklare sedan 2011, främst inom E-handel och leveranssystem.

På Elicit hamnade jag 2016. Det roligaste med att jobba som systemutvecklare är att man hela tiden lär sig nya saker. Inte nog med att man får lära sig en massa spännande ny teknik, man får också en fantastiskt inblick i hur olika samhällsviktiga verksamheter fungerar inifrån.

På fritid umgås jag med min sambo, spelar schack och kodar på lite egna projekt. Dessutom älskar jag musik och spenderar mycket tid med att hitta rootsreggae från 70‑talet och udda elektroniskt musik. Favoritresmålet är London, dit åker jag gärna bara för att få hänga i skivbutiker.