5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Magnus Eliasson

" Efter 16 år på GU så kände jag att jag ville prova något annat och en före detta kollega tipsade mig om Elicit så jag började här och trivs väldigt bra."

Efter studier på Göteborgs universitet i matte och datalogi började min karriär i den lågkonjunktur som rådde 2001 och det som fanns att tillgå var en vakmästartjänst på handelshögskolan. Efter ett par år som vaktmästare började jag på IT-avdelningen på handels, där jag fick skolans mac:ar i knät. Jag började då förenkla hanteringen av dessa med hjälp av Cocoa i Objective-C och insåg då att jag har en passion för att förenkla och automatisera (vilket är den ultimata versionen av förenkling). Jag byggde sedan hela GU:s system för att hantera datorer, datasalar och mobila enheter i samma anda. Jag valde att bygga detta i .NET och tycker om enkelheten i det ramverket. Microsoft fokuserar på att automatisera för mig så att jag kan fokusera på det som är viktigt, vilket jag tycker bra.

På GU arbetade jag även med annat, framför allt med identiteter, som jag också tycker är väldigt kul. Jag arbetade bland annat MIM, ADFS, PKI och AD.

På fritiden dömer jag amerikansk fotboll, tränar (mest dans och gym). Jag gillar dokumentärer och böcker (mest vetenskapliga sådana) och jag har en tendens att nörda ner mig i saker högt som lågt. Några saker som jag avverkat är mitokondrier, kost, nukleär fusion och diverse politiska ämnen.

Jag gillar att resa och har varit lite överallt i världen. Mest blir det söder ut då jag gillar värme och D-vitamin.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.