Elicit logo

Marcus Lindholm

"Att förstå affärsprocesserna är det som jag tycker är viktigast och programmering är ett verktyg för att uppnå en effektiv process för det bolag som man för tillfället jobbar med."

Första gången jag kom i kontakt med programmering var när jag som 10-åring satt och programmerade Basic på farsans dator i mitten av 80-talet, tror det var en IBM 5150. Jag har hållit på med programmering till och från sedan dess. Programmering är en av få saker som kan få en känna sig oerhört korkad till att på 10 minuter vända till ”jag är så grymt smart”. Det är härligt känsla när man fått ihop en lösning som både kunden och man själv är nöjd med.

När man förstår affärsprocesserna kan man skapa god affärsnytta med rätt teknik. Att sedan få använda sin programmeringskunskap för att skapa detta kan vara är både roligt och inspirerande

Studier har jag bedrivit sedan gymnasiet varit med datainriktning. Teknisk gymnasium med datainriktning, Elektro-dataingenjör vid Uppsala Universitet samt kompletterande kurser på Chalmers. Jag har jobbat med programmering sedan 2001 i varierande branscher och tekniker.

Jag bor i Lerum med sambo och våra 2 barn. När jag får tillfället och vädret och vindarna tillåter skärmflyger jag gärna upp på något berg eller sanddyn.