Mikael Grefve


Mikael Grefve

”På Elicit tilltalas jag av att göra system som specialiseras mot kundens önskemål men som utvecklas effektivt genom väl inarbetade metoder, fokusering på målet och beslut tagna på rätt grunder.”

Det fina med IT är att det inte finns något slut. Jag tror att det som fängslade mig först med datorer och systemutveckling var att när man lärt sig en sak så är det genast dags för nästa utmaning. Att arbeta med systemutveckling ger mig möjlighet att lära mig nya saker varje dag och det gör man både genom nära samarbete med kollegor och bra kontakt med kunder. Detta ger lärdomar både inom IT och den varierande flora av verksamheter som vi kommer i kontakt med.

När jag tre dagar efter avslutad högskoleexamen började på Prevas visste jag från första början att det var IT jag ville jobba med. Innan dess hade jag frånsett högskoleåren i Göteborg växt upp på landsbygden i Olofströms kommun i Blekinge. Det var långt till större samhällen och jag var mer intresserad av att lira fotboll än att sitta inne. På Prevas utvecklades jag från att enbart syssla med programmering till att kunna hantera alla delar i ett IT-projekt såsom funktionsutredning, systemkonstruktion och implementation. Det är tillfredsställande att få vara med hela vägen från att strukturera problembilden fram till att leverera system som uppskattas av kunden.

På fritiden gillar jag att ägna mig åt de flesta idrotter, helst där bollar är inblandat men även löpning och styrketräning. Jag tycker om att se på film, njuta av god mat och dryck och när jag hälsar på nere i Blekinge försöker jag även få lite tid över till jakt och naturupplevelser.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Skicka kopia till mig