Mikael Kluge

"Jag måste alltid pröva – det är först då jag vet om jag kan eller inte ."

Affärsområdeschef

Har alltid varit nyfiken oavsett vad det handlar om. Nyfikenheten har inte lagt sig utan snarare utvecklats. Jag blir förvånad när jag ser hur långt vi kommit med digitaliseringen. Å ena sidan är det fantastiskt vad vi kan och gör samtidigt som det finns så mycket mer att göra.

För lite drygt två år sedan var jag i Silicon Valley och besökte både företag, inkubatorer, acceleratorer och ett par av universiteten. Oerhört spännande att möta människor som leder utvecklingen. Det som fångade mig mest var AI och självlärande system, tillämningar som humanoider, självkörande bilar, reservdelar till människor men främst hur detta kommer att påverka oss som individer och mänsklighet. Att barn som föds idag inte kommer att få köra bil. Att vi kommer att leva längre samtidigt som mycket av det arbete vi gör idag ersätts av smarta system.

Men hur hänger det ihop med vad Elicit vill och gör? En hel del skulle jag säga. Smarta system är för mig när rätt information finns hos rätt person vid rätt tillfälle – It’s about time. Det som händer nu är att vi får nya möjligheter att bygga smarta system för våra kunder. Smart system som löser deras utmaningar och som levererar verklig kundnytta.

På fritiden bygger jag. Senaste projektet påbörjade frun och jag för fem år sedan – en Skånelänga ute på Österlen. Renovering från grunden där både muskler och hjärna har fått många rejäla utmaningar. Men vi lever efter devisen som jag inledde texten med – det är först när vi prövat som vi vet om vi kan eller inte. Trösten är att det värsta som kan hända är att vi får göra om. Jobbigt – visst är det så men så länge vi lär oss något är allt gott och väl…