Elicit logo

Nidde Nedelius

"Kollegorna, engagemanget, miljön, utmaningarna och allting som jag ser med det här företaget kan vara det bästa jag sett i min karriär."

Första gången jag satt framför en dator var jag 4 år gammal. Visserligen var det ingenting avancerat, men intresset har suttit kvar ända sedan dess. Båda mina föräldrar arbetade på telebolag så vi var tidiga med att ha ett modem och internetuppkoppling hemma och jag började nästan omgående att skriva egna hemsidor. Efter gymnasiet läste jag en kurs om programmering och efter nyår 2000 stötte jag på PHP. Det var kärlek vid första ögonkastet. Tidigare hade jag haft ett större intresse för design och layout, men i och med detta började jag jobba mycket mer med funktion, back-end, servrar och databaser.

Efter en kortare visit till Florida för arbete flyttade jag från Stockholm till Uppsala för kärleken och några år senare vidare till Göteborg för arbete.

På Elicit hamnade jag genom att vi hade en väldigt duktig konsult från Elicit på min tidigare arbetsplats. När vi blev uppköpta fick jag kontakt med Elicit och vi gillade varandra. Väl här känner jag att hotet om att bli arbetslös kan ha varit det bästa som hänt i mitt yrkesliv.

Utanför kontoret är jag instruktör i grappling, anordnar bussresor till festivaler i Holland, Belgien och Tyskland, är professionell foto- och videograf för ”rejvfester”, spelar och skriver lite om datorspel, målar graffiti (på tavlor, självklart).