11
År på Elicit
Timmar inom yrket

Oskar Wallenthin

"Där kände jag ganska snart att det finns något på Elicit som inte andra kan erbjuda, en naturlig gemenskap inbyggd i företagskulturen"

Jag började jobba i IT-branschen 2008 som databehandlare av marknadsundersökningar. Där var det högt tempo med många korta projekt som löpte parallellt med varandra, så jag fick tidigt in vanan att vara noggrann och verkligen förstå vad som behövde göras. Det tankesättet har jag sedan haft med mig genom min karriär, vilket har hjälp mig mycket.

2010 kom jag, via en tidigare kollega, i kontakt med Elicit. Jag hade då turen att branschen var på väg ur en lågkonjunktur och att jag kunde få ett bra jobb som junior utvecklare. Min första tid på Elicit minns jag som lite nervös om jag skulle klara av det, men blev väl omhändertagen av mina mer erfarna kollegor.

På högskolan läste jag mycket organisation och management och har en master inom IT-management. Jag har alltid varit intresserad av hur informationssystem kan hjälpa och utveckla en verksamhet. Det gör att jag har provat på många olika roller inom branschen och kommit till insikt att det är som utvecklare jag skapar värde på bästa sätt.

2018 bestämde jag mig för att se hur det kunde vara på ett annat företag och slutade på Elicit och gick till ett liknande konsultbolag. Där kände jag ganska snart att det finns något på Elicit som inte andra kan erbjuda, en naturlig gemenskap inbyggd i företagskulturen. Efter två år kom jag tillbaka och det var som att jag aldrig hade slutat.

Jag bor i en ombyggd sommarstuga ute i skogen med en stor tomt. Huset, tomten och tillhörande familj tar den mesta av tiden vid sidan av arbetet. Det finns alltid gräs att klippa, löv att kratta eller snö att skotta. Finns tid över gillar jag att laga mat, gå/cykla i skogen och spela civilization på min dator.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.