Elicit logo

Oskar Wallenthin

”Användarvänlighet är något som jag ser som det absolut viktigaste för att ett system ska användas och ses som en nytta för verksamheten.”

Datorer har alltid varit en del av mitt liv, ända sedan min pappa kom hem med en Mac i mitten av 80-talet. Då var det mest spel och rita som gällde. Det var först tio år senare som jag kom i kontakt med någon typ av kodning då jag började med att bygga hemsidor.

Min bakgrund i en ekonomisk studentexamen och mitt datorintresse tog mig till Högskolan i Borås och dataekonom-programmet. Efter tre år hade jag lärt mig programmera, designa gränssnitt, databasmodellering och normalisering. Men det som verkligen öppnade mina ögon var arbetet med samverkan mellan IS/IT och verksamheten. Jag flyttade hem till Göteborg igen för att läsa IT-management på IT Universitetet som hade sin utgångspunkt i mitt nyfunna intresse. Jag avslutade mina studier genom att skriva mitt examensarbete om hur man med en serviceorienterad verksamhetsarkitektur kan skapa en agil verksamhet som snabbare kan anpassa sig till omvärldens förändring.

Hösten 2008 började jag mitt första jobb i branschen som IT-konsult på TNS Gallup. Där jobbade jag till största del med att skriva program för beräkning och sammanställning av olika kundrapporter. Efter två år var jag redo att ta nästa steg och genom en gammal kollega kom jag i kontakt med Elicit. Därför blev jag extra intresserad när jag läste att ett av Elicits mål är att designa system som är så lätta att förstå att det inte behövs någon utbildning eller användarmanual.

När jag inte jobbar med att skapa användarvänlighet umgås jag allra helst med min fru. Annars är fotboll ett stort intresse, både på och utanför planen. Jag har haft säsongskort på IFK Göteborgs matcher under de senaste tio åren och planerar att behålla min nuvarande plats på Gamla Ullevi tills antingen jag eller arenan inte finns längre. Min egna fotbollskarriär har tagit mig till division 4 i korpen, där jag löper upp och ner längst vänsterkanten i laget BK Bröt.