5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Peter Ohlman

"Verksamhetsnytta i fokus".

Samarbetet och den kontakt som etableras i kund-leverantörsrelationen finner jag mycket inspirerande. Att successivt förstå behovet och sedan få leverera något som inte bara motsvarar förväntningarna utan helst också överträffar dem gör mig nöjd.

Jag utbildade mig till mjukvaruutvecklare på KTHs högskoleingenjörsprogram för Datateknik och efter några år som programmerare började min resa som projektledare. Sedan 2004 har jag lett en mängd utvecklingsprojekt inom flera olika branscher; försvarssystem, spel, elektronik/inbyggda system, industri med mera. En intressant insikt är att varje bransch och de flesta företag tror sig ha unika utmaningar men utmaningarna visar sig ofta vara ganska snarlika. Att förstå kundens förutsättningar och nå samförstånd kring behov och lösning är viktigt för mig och tillfredställande när detta uppfylls.

Genom att inkludera och engagera såväl projektmedlemmar som verksamhetsföreträdare ser jag till att uppdraget levererar i linje med behovet. Genom tät dialog och gott samarbete försöker jag undvika missförstånd och spara tid åt projektet. Förutom som projektledare känner jag mig bekväm i rollen som förstudieledare och kravanalytiker.

På fritiden springer jag gärna och tränar på gym. Fotografering och fotoredigering är stora intressen som passar bra ihop med resor till främmande länder. Och någon gång ska jag lyckas bota min slice (vanlig åkomma som golfspelare lider av).

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.