Elicit logo

Peter Stranne

”Jag vill hela tiden se till att jag gör något bättre, enklare eller att något jag hjälper till med bistår med något som anses väsentligt och värdefullt för den jag utvecklar för.”

Jag anser, liksom så många andra här på Elicit, att datorer och vad de möjliggjort har hjälpt till med ofantligt mycket i vårt samhälle. Någonstans på vägen i vår iver att förbättra och förenkla vardagen för de som ska använda alla dessa informationssystem måste vi dock fundera på hur, varför och på vilket sätt vi uppnår största möjliga nytta för slutanvändarna och det är där jag skulle säga att mitt främsta fokus som systemutvecklare ligger.

Mina första trevande kontakter med datorer med allt vad det innebär stavas (likt många andra i min generation) Commodore 64. Via 64:an och Amiga 500 tog jag sedan klivet in i Windows-världen, som jag varit trogen sedan dess, även om jag under resans gång givetvis kommit i kontakt och arbetat en del i både Linux- och Mac-baserade system.

Född och uppvuxen i Västerås, påbörjade jag min resa mot systemutveckling vid Umeå universitet där jag studerade i ett och ett halvt år innan jag bestämde mig för att omlokalisera till västkusten, närmare bestämt Göteborg. Där slutförde jag några år senare mina studier vid institutionen för informatik vid Göteborgs universitet, blev färdig mitt i IT-krisen på tidigt tjugohundratal men landade ändå mjukt som språklärare i Mölndal några år innan jag tog mig in på min rätta arena igen. Jag inledde som nätverkstekniker på Liseberg, där jag tidigare sommarjobbat i flera år, under ett år innan jag fick möjlighet att komma över till systemutvecklingsgruppen.

Jag arbetade som systemutvecklare på Liseberg i drygt två år innan jag kände att det var dags att söka sig vidare mot ny mark och fick via en före detta kollega kontakt med Elicit, och tycke uppstod. Jag kan verkligen ställa mig bakom Elicits syn vad gäller systemutveckling och vad som bör vara i fokus för att uppnå lyckade systemutvecklingsprojekt.

På fritiden håller jag mig sysselsatt genom att träna inför allehanda löptävlingar, i skrivande stund Göteborgsvarvet, men det finns storslagna planer för andra lopp längre fram. Finner ni mig inte i milspåret i Skatås kan jag befinna mig på något av stadens gym, någon biograf om det vankas filmfestival, alternativt någon av stadens konsertarenor om någon juste artist är i staden. Får jag lust tar jag gärna fram något instrument att spela på, jag spelar även på hobbynivå i ett rockband som nog repar minst antal gånger per år i hela landet.