Torbjörn Carlson

"Det jag gillar är att arbeta med problemlösning i människors vardag. Att det ibland blir med en lösning med datorer är inte primära, utan det viktigaste för mig är att lösningen blir så enkel som möjligt. Konsten är att göra det svåra lätt, där lösningen växer i takt med kunden."

Jag började efter gymnasiet sommarjobba som mentalskötare, detta visade sig bli fyra år med avbrott för värnplikt och studier. Jag började i databranschen på ICA, där blev det att programmering i Cobol, för sedan i huvudsak syssla med systemering och projektledning. Jag blev ansvarig för de systemen som användes för distribution av varor. Vi utvecklade en helt ny generation av system för distributionscentralerna. I samband med att ICA gjorde en stor omorganisation, var vi fyra stycken som startade Sandin & Co. Där skapade vi ett antal produkter, alla med fokus på prisinformation i detaljhandel. De senaste 5 åren har jag som konsult på Calvia arbetat med både små och stora kunder, där lösningarna alltmer har varit med webbaserade gränssnitt och kommunikation över Internet.

Den tid jag inte hjälper våra kunder ägnas åt familjen, vår kolonilott, huset i Byxelkrok (http://www.byxelkrok.se), skogspromenader med svampplockning. Jag håller konditionen igång genom joggande och badmintonspel.