5
År på Elicit
Timmar inom yrket

Urban Lindgren

"Känslan när kund(-er) har ett problem, och teamet lyckats ta fram en lösning som gör kunden nöjd igen är oslagbar."

Ursprungligen kommer jag från Sala, en liten stad i norra gnällbältet. En del känner igen namnet från ”Sala silvergruva”, andra från ”Salaligan”. Möjligen känner någon bilburen person igen ”Stekhuset” eller ”Salarakan” också.

Mitt intresse för datorer vaknade i gymnasiet. Några lärare hade ställt ner ett antal ABC-80 och TRS-80 i skyddsrummet i källaren. Där tillbringade jag många timmar med att lära mig programmera (och att vänta på att programmen sparades och hämtades från kassettband). Det var hi-tech det…då.

Men det tog några år innan jag bestämde mig för att det var datorer jag skulle jobba med. Efter min utbildning fick jag anställning hos Svenska Branschsystem, senare Transware. Som namnet antyder hade de system för flera branscher, men det stora fokuset var på logistiksystemet Alystra. Där jobbade jag flera år med programmering, support, installation, nätverk, serveradministration, utbildning mm, och fick lära mig mycket av vad som krävs för att utveckla och sälja ett IT-system. Senare har jag även jobbat inom branscher såsom telekom och sjukvård.

Jag tycker fortfarande att det är lika roligt med systemutveckling. Känslan när kund(-er) har ett problem, och teamet lyckats ta fram en lösning som gör kunden nöjd igen är oslagbar. Och jobbet blir aldrig statiskt och stillastående. Utvecklingen med nya produkter, språk, verktyg, miljöer, och inte minst nya utvecklingsmetoder går rasande snabbt. Det finns hela tiden nya saker att lära sig. Att lära sig nya spännande saker är ju det roligaste som finns.

Hur kan vi hjälpa dig?

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Eller vill du veta mer om hur det är att jobba på Elicit? Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller bara vill ta en kaffe!
Ange ett namn.
Ange ett giltigt e-post.
Ange valideringskod som syns ovan.
Godkännandet krävs.