Om Elicit

Elicit är ett värderingsstyrt företag med nära samarbeten mellan såväl medarbetare som med våra kunder. Våra värderingar genomsyrar allt – alla medarbetare och alla beslut.

Elicit grundades 1999 med ambitionen att vara hållbart bäst. Företaget växte fram ur en stark vilja att skapa IT-lösningar som verkligen skapar nytta, och att befintliga IT-bolags bidrag till sina kunder inte var i närheten av good enough. Grundarna ville driva en verksamhet som genom att ha de allra bästa medarbetarna ombord, gemensamma värderingar och en stark företagskultur kunde leverera maximalt värde till kund, kundens kund och i sin yttersta form bidra till ett mer hållbart samhälle. Denna devis har stannat hos oss och är vår affärsidé i sin enklaste form.

Vi har odlat en stark företagskultur från dag ett. Eftersom den byggs av medarbetarna är vi väldigt noggranna i vår rekrytering. Dessutom ser vi till att de som jobbar här trivs. Vi har en låg personalomsättning – riktigt låg för att vara i vår bransch – och följaktligen lockar vi både unga, hungriga vargar och gamla, erfarna rävar.

Sveriges bästa arbetsplats

Vi har fått topplaceringar i Great Place to Work – Sveriges bästa arbetsplats – varje gång vi ställt upp, totalt fem gånger. Vid senaste tillfället, 2018, kom vi på plats elva i kategorin medelstora organisationer. Som bäst har vi kommit på åttonde plats i samma kategori, och trea (2012) i kategorin små organisationer.

Undersökningen genomfördes av företaget Great Place to Work. Topplaceringarna i tävlingen reflekterar Elicits ambitioner, vilja och arbetssätt för att nå målet om att ha de bästa, mest nöjda och mest motiverade medarbetarna.

Europas bästa arbetsplats

År 2018 blev vi även utnämnd till en av Europas bästa arbetsplatser och tog plats på Europa-toppen.

European Business Awards

Elicit utsågs 2017-18 till nationell vinnare i European Business Awards (EBA) i kategorin ”The Workplace and People Development Award”. EBA är Europas största företagstävling som betraktar över totalt 110 000 företag varje år.

Bästa kundfokus

Vi har även blivit utnämnt till National Champion i kategorin ”Bästa Kundfokus”. År 2015 erhölls priset Ruban d´Honneur inom samma kategori och en andraplats i den internationella tävlingen.

Microsoft Gold Certified Partner

Vi är sedan 2008 Gold Certified Partner som är den högsta nivån inom Microsofts partnerprogram.

Kreditvärdighet

Elicit har haft högsta kreditvärdighet sedan 2009.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.