Många spår att årets julklapp i handeln blir en läsplatta och vi hakar på den trenden. Vanligtvis ger vi våra kunder någon form av gåva till jul men i år har vi beslutat att skänka en iPad till Ronald McDonald Hus i Göteborg.

Syftet med Ronald McDonald Hus är att ge familjer med sjuka barn ett så normalt boende som möjligt då barnen genomgår behandlingar på sjukhuset intill. Att bo hemifrån innebär stora påfrestningar för en familj och mycket av verksamheten i huset syftar till att erbjuda aktiviteter för såväl barn som föräldrar.

När vi ringde för att fråga vad de behövde berättade Anna-Karin Norrman, verksamhetsansvarig, att de ofta har utländska familjer på besök och att de för detta ändamål tagit fram en informationsfilm om huset som översatts till ett flertal språk. Tanken är att filmen ska vara till en hjälp då det inte finns tolkningshjälp tillgänglig. Och filmen ska vara lätt att sätta igång och helst inte vara bunden till en viss plats i huset. Så det främsta syftet med en iPad är att enkelt kunna visa filmen då detta behövs. Sedan kan förstås en iPad erbjuda mycket mer, tex i skolarbete eller för underhållning och spel.

I fredags besökte vi huset för att överlämna gåvorna och jag måste säga att det var ett fantastiskt hus! Det känns riktigt bra att vara bland de företag och privatpersoner som bidrar till att verksamheten kan bedrivas och att familjer får stöd och möjlighet till ett bra boende.

Vi hoppas att vår julklapp kommer väl till pass!

God jul!