Dagens inlägg handlar om självbild och om hur man ofta förvånas av hur andra egentligen uppfattar oss. Kommunikationsexperter hävdar ju att framgångsrik kommunikation kräver att bilden av sig själv ska stämma väl överens mellan:

  • så man vill uppfattas
  • så man tror att man uppfattas
  • så man verkligen uppfattas av andra

I veckan som gick hade vi ett inspirationsmöte med Jörgen Sylvander och när han presenterade sin bild av Elicit slogs jag av hur kul det är när någon utomstående, genom personliga möten och genom att läsa vår hemsida, analyserar och drar slutsatser. Nu var hans bild väldigt positiv och kanske är det det där svenska, tråkiga som gör att man inte vågar slå sig för bröstet och vara mer stolt och kaxig.

En annan person som läst in sig på vårt företag är Peter Falk, vår nya styrelseledamot. (Peter är till vardags VD för Smart Safety) Han menar att vi borde vara mer kaxiga och det faktum att vi har 35 erfarna utvecklare inom både .NET och Open Source faktiskt är ganska unikt.

I samma veva kontaktade en av våra konsulter mig och tyckte att vi gott kunde profilera oss lite mer inom Open Source, vi har ju ändå lång erfarenhet och är duktiga på det vi gör. Ett första steg kan du se resultatet av här.

Så, en av slutsatserna är väl att det är väldigt lärorikt och utvecklande att checka av sin omgivning och våga fråga hur man uppfattas. Och att man inte ska vara rädd för att sticka ut och visa vem man är, vad man kan och vad man vill!

Trevlig Helg!