Måste man ha vacker handstil och mycket tid för att kunna vara kreativ? Den frågan ställde sig initiativtagarna till bokdesign.se. De kom fram till att svaret på den frågan är nej och bestämde sig för att starta en webbsajt för olika slags fyll-i-böcker. Vi på Elicit var inte sena på att haka på och utifrån denna gemensamma tanke om kreativitet har plattformen bokdesign.se vuxit fram.

Elicit har tillsammans med initiativtagarna till bokdesign.se tagit fram ett verktyg för att skapa och utveckla digitala fyll-i-produkter på nätet. De kreativa idéerna från initiativtagarna, som bland annat har erfarenheter från tryckeribranschen, i kombination med den tekniska kompetensen från Elicit har gjort att bokdesign.se blivit verklighet.

”Det roliga med det här projektet är att mycket av det som från början var en massa kreativa idéer som flög omkring i huvudet har kunnat bli verklighet. Eftersom vi inte har någon erfarenhet av att bygga den här typen av system visste vi inte vilka av våra idéer som var möjliga att genomföra. Det har Elicit hjälpt oss med”.
Lillebil Hansson, en av initiativtagarna till bokdesign.se

Tanken med bokdesign.se är att vem som helst ska kunna skapa sin egen unika bok utifrån fördesignade mallar. I dagsläget finns tre fyll-i-böcker; Barnets första år, Gravidkalendern och Trädgårdskalendern, men detta antal kommer ständigt att utökas. Det verktyg Elicit utvecklat har två krav det måste uppfylla; det måste vara användarvänligt, för att skapa en positiv användarupplevelse, och det måste generera produkter med hög kvalitet, för att kunden ska vara nöjd med slutresultatet – den färdiga boken.

”Vi funderade till en början på att anställa en person för att skapa sajten, men det stora värdet i att anlita Elicit har varit att inte bara få kompetens från en person utan från hela företaget. Detta har varit speciellt viktigt eftersom det underliggande verktyget är helt avgörande för att verksamheten ska vara framgångsrik. Elicit har snarare varit en medproducent än en leverantör!”
Lillebil Hansson, en av initiativtagarna till bokdesign.se