Vad är hett inom IT just nu?

En lärorik vecka på Microsofts stora utvecklarkonferens Build i Seattle är nu avslutad och Elicit teamet är hemma i Sverige igen. Ett viktigt deltagande för att lyckas hålla koll på trender och nyheter ska nu spridas till resterande på företaget.

Trots jetlag kunde de två utsända från Elicit, Bosse och Daniel, summera och ta in det viktigaste för oss som utvecklare. De sammanfattar konferensens nyheter såhär:

Många av de stora nyheterna förra året som då var rykande färska har nu blivit användbara och tillgängliga för användare idag. En tydlig trend i år är Al med tjänster som simultantolkning, automatisk videoredigering och identifiering av objekt och personer.

Som ett ljusblått moln över allt ligger såklart Azure. Fler och fler tjänster presenteras och molnet är såklart hjärtat i hela satsningen på Al. Nytt för i år är att fler och fler delar av molnet går att köra i egna datacenter genom Azure Stack för att komma runt problem gällande data som inte får lämna landet.

Även en del nytt har skett på Xamarinfronten dels inom Xamarin Live Player där man nu, genom en app installerad på telefonen och Visual Studio, kan ändra sina Xamarinappar utan att behöva en Mac för iOS byggen. Xamarin löser nu även automatiskt skapande av cert och provisionerar dina devices utan att du behöver röra Apples developer portal, allt sköts inifrån Visual Studio. Även Mobile Center har fått en massa uppdateringar för att göra det enklare att bygga/testa/distribuera sina appar med minimalt arbete.

Sammanfattningsvis kan vi konstantera att trendspaningen var lyckad och vi vill återigen tacka Microsoft för ett nytänkande och proffsigt event!